Изкуството – енергия и духовно богатство

Feb 15, 2017

Чрез изкуството човешкият гений е открил различни способи, за да изрази своите мисли, чувства, настроения.

Изобразителното изкуство е един прекрасен свят на багри, емоции и красота. Всяка творба се ражда с болка и огромна любов. Художникът излива душата си в нея. Като че ли не работи върху платното, а нежно го гали. Цветовете са като разпилени звуци, от които се ражда вълнуваща мелодия.

Безценни са творенията на човешката ръка. Прекрасната картина, създадена по законите на красотата, е едно искрено откровение, едно послание, една любов. В богата цветова гама е уловена цялата прелест на тази загадка Живот. Тя ни отнася в друг свят, свят на очарование и човешка топлина.

Духовната енергия в изкуството

Човекът е така устроен, че не може да живее без изкуство, както не може да живее без слънчева светлина и енергия. Красотата има огромно положително въздействие върху него. Не само удовлетворява естетическите му потребности, но тя го променя, преобразява и прави по- добър. Той се чувства зареден с духовна енергия, с любов към хората и живота.

Специалистите, които изследват енергийните полета ни съветват да имаме в домовете си предмети, изработени ръчно, защото те са заредени с положителни вибрации. Картините, създадени от умелите ръце на художника, стоплени от сърцето му, крият огромна енергия. Тази енергия опазва дома ни от негативни влияния и ни кара да се чувстваме щастливи.

Пътят от сърцето на художника до платното обаче е дълъг. По този път той върви цял живот. Когато вълшебните му ръце се докоснат до четките и боите, те проговарят. Този език е особен – това е език на очарованието, на прелестта на красотата.

С такива художествени творби трябва да красим домовете си. Дълъг е и пътя на нас обикновените хора до изкуството. Картината трябва внимателно и търпеливо да се наблюдава, за да се осмислят вложените емоции в ефирните образи. Отговарят ли те на вашите настроения, на вашия вкус? Необходимо е картината не само да краси дома ви, но и да внася уют и спокойствие, да ви зарежда с позитивна енергия. Когато разгадаете тайните на палитрата на художника, тогава ще обикнете творбата му. При избора трябва винаги да се вслушвате в гласа на сърцето си.

Недялка Бянова

Pin It on Pinterest

Share This