Силвия Павлова – член на СБХ

Mar 22, 2018

На 21 април се състоя официалното откриване на общата изложба на новоприетите членове на СБХ за 2018 година. Изложбата се състоя в сградата на съюза на Шипка 6, етаж 4, където ще остане до 28 април. Председателят на СБХ Любен Генов приветства новите автори и откри изложбата, като ги запозна накратко с историята на съюза.

Съюзът на българските художници има дълга история започнала през 1893. Името, което носи и до днес е прието през 1991 година. Сред председателите, които са избирани през годините са имената на акад. проф. Дечко УзуновНикола МирчевСветлин РусевХристо Харалампиев и др.

СБХ 2018

Изложба на новоприетите членове в СБХ 2018

Силвия Павлова участва в конкурса с три свои платна с фигурални композиции, а именно серията “Сънища”. Картините са рисувани през изминалата 2017 година по повод самостоятелна ѝ изложба във галерия Вива Арт във Виена, Австрия.

Силвия е приета е в секция “Живопис”.

“Радвам се, че съм част от  СБХ / Съюз на Българските Художници и за това, че колегите са оценили добре моята работа. Аз съм художник със самостоятелни изяви от 2002 година и за мен беше важно и естествено да бъда в него. Подхождам с интерес към дейността му и с възможностите за взаимна полезност!” – сподели тя.

 

Pin It on Pinterest

Share This