Рецепта за щастие – изложба живопис

Jan 15, 2017

„Представете си, че сте купа. Изсипвате две чаени чаши любов и една чаена чаша благодарност, разбърквате добре. Прибавяте 5 добри приятели, една чаена лъжичка вдъхновение и една супена лъжица почтеност. Добавяте доверие и щипка позитивизъм. Омесвате добре. Оставяте получената смес да втаса. Времето за изпичане зависи от предпочитанията на домакинята и спецификата на съответната фурна. Препоръчителната температура е 28 градуса.

Това е моята рецепта за щастие, а каква е вашата?“   

Нова живописна изложба подреди художничката Силвия Павлова в столичната галерия “Минерва” в Гранд Хотел София. Двадесет и едно нови платна, създадени специално за тази изява през последната година бяха изложени на вниманието на ценителите на българското изкуство в елегантното фоайе на един от най- престижните хотели в София от 12 декември до 16 януари 2017 година. Това е първата изложба на авторката изцяло с пейзажи. Сред темите взети от сънища и фантазии срещнахме и познатите тайнствени пространства на някои от най – забележителните пещери в България. “Към светлината”, “Съзерцаване”, “Размисъл”, “Контакт”, “Вричане” са само част от заглавията на тези фантастични картини, които разкриват едно дълбоко аналитично усещане за пространствo и смисъл.

Изложбата носи позитивното заглавие “Рецепта за щастие” и разкрива романтичната нагласа на твореца, както и нейните търсения в посока към щастие, взаимност, центриране, минало, настояще и бъдеще, контакта с другите и с природата.

„Повечето картини са мечтания за пътувания и собствени пресъздавания за места съществуващи някъде или никъде. Някои от картините обаче са спомени, изживяни гледки и състояния. Има още много теми, върху които имам желание да работя и с нетърпение чакам възможността да споделя това, което съм създала с повече хора, които надявам се да усетят енергията на платната ми.“ – споделя Силвия.

Вернисажа

Официалното откриване на изложбата беше уважено от голям брой ценители на изкуството, колеги и близки на автора и гости на галерията. Уважение към творчеството на художничката и намерение за добра политика по отношение на културата, заявиха с присъствието си кмета на Столична община “Младост” Десислава Иванчева и заместник кмета Биляна Петрова. Можете да видите повече от официалното откриване на изложбата чрез фотографиите на Калина Янчулова ТУК. Поради интереса към произведенията голяма част от изложбата е реализирана. Разгледайте картините участващи в нея и разберете, кои са все още налични в живопис – пейзажи.

Pin It on Pinterest

Share This