Изложба в Ритъм и Цветове

Aug 8, 2018

От 4 до 11 август в град Банско е представена новата съвместна изложба на Силвия Павлова и Мира Рахнева. Озаглавена “Ритъм и Цветове” тя е част от ежегодния Арт Базар организиран от галерия International Art Bansko по време на емблематичния за страната Джаз Фестивал – Банско 2018

За галерията

Галерията отваря врати на 01 януари 2016 година. Собствениците Евелина и Йорг Бутцбах се преместват в този уютен български град след успешни кариери в големи международни компании в западна Европа. Изкуството е тяхната страст. Те са колекционери, които вярват, че то, изкуството, е инструмента, чрез който се докосваш до нечия душа. Мисията им е да популяризират творческото въображение. Галерията представя съвременно изкуство на утвърдени и млади творци.

Изложбата “Ритъм и Цветове” е първата организирана като самостоятелна за това разчупено и голямо пространство, в което същевременно са представени творби на съвременни български и чуждестранни автори.

Изложбата беше отразена от БНР / Българско Национално Радио/ Двете авторки и екипа на галерията изразяват благодарност към Лили Големинова и пътуващото ѝ Радиокафе за интервюто и интереса към тази културна проява!

Освен живописните платна на двете художнички, могат да се видят и техни рисунки. Тези на Силвия можете да видите ТУК. Тази изложба е и първата, която те правят заедно. Близки по колорит и контрасти, те чудесно комуникират по между си и представят една въздействаща и позитивна изложба, в която зареждат зрителят с доза хармония и естетика.

За Мира

Живопис на Мира РахневаМира Рахнева е художник живеещ и работещ в София. Има 9 самостоятелни изложби, участвала е в много общи експозиции, пленери и проекти в България и чужбина.

Раздвижени форми, ярък колорит, декоративен подход, линеарност и скрита символика, характеризират нейното творчество. През последните години тя насочва творческите си търсения към музиката и по-конкретно Джаза, който преоткрива като фина настройка на сетивата и предава този ритъм в цветовете характерни за нейното творчество.

Мира е автор на над 100 илюстрации и някои от кориците за книгите на проф.Рандал Бейкър – „Странни места. Интересни хора”, „До София и назад”, „Студената война на горещо място”, „Изгубените Балкани”; както и на рисунките за учебник по „Международни финанси” с автор Александрина Панчева; корица и илюстрации за стихосбирката ,,Изпуснах си мислите“ на Петя Пейчева (2018).

Повече снимки от откриването на изложбата можете да видите ТУК.

Pin It on Pinterest

Share This