BLACK COLOR ART / Изкуството на черния цвят

May 29, 2021

BLACK COLOR ART / ИЗКУСТВОТО НА ЧЕРНИЯ ЦВЯТ: две седмици с живопис, рисунка, скулптура и стенен релеф в черно
Място: Галерия “Integrated Artists” на ул. “Св. Св. Кирил и Методий” №33.
Продължителност: от 01 април до 15 април 2021г.
 
Събитието представя едни от най-новите произведения на изкуството на авторите Ваня Димитрова, Григор Велев, Ирина Голева, Огнян Христов, Огнян Читаков, Рашо Митев, Росица Трендафилова, Сава Драганов, Светослав Хаджигаев, Силвия Павлова, Стевлин Йовчев и Цветан Николов. Събитието има за фокус да разгледа различните подходи към цвета, неговите разновидности, нюасни, материали, които го съдържат, начини на използване и приложимост, неговата различна колоритност и доминиращо присъствие в живота ни. Мисията на галерията е да подаде ръка за помощ на млади и утвърдени български художници в тяхната световна видимост и дава допълнителна възможност за развитие на тяхната кариера и изкуство.
 
Силвия Павлова приема предизвикателството на галерията да излезе от зоната си на комфорт и да създаде маслена картина със значително ограничаване на цветовете, които са нейната стихия. Картината е със заглавие “A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM” с размери 81/60см. и вече се намира в частен колекционер в Тайван.
 
“За мен идеята да се включа в тази тема беше доста интересна. От близо 20 години работя активно с цвета и за мен е особено нетипично да го огранича в предимно черно. Освен графичното изпълнение с два, три цветни акцента, различното в тази картина е това, че в нея няма плат. Платът в моите живописни платна е много важен и много ми помага за изграждането на целия колорит на картината. В този случай нямах помощ, но пък преработих цветен сюжет, който вече съм правила в картината си “Без отражения”. Така имах възможност да видя как би изглеждала една моя цветна картина в графика. ” – сподели автора.

Pin It on Pinterest

Share This