Арт Базар Банско 2017

Aug 13, 2017

Арт Базар Банско 2017 се провежда за втори път в града през август. Организатор е най – голямата частна галерия в региона International Art Bansko, която е разположена централния площад и е притегателен център за жителите и най – интернационалните гости на града и провеждащия се по това време Джаз Фестивал.

Тази година идеята на собствениците на галерията Йорг и Евелина Бутцбах бе да представят художниците, с които работят в творческа светлина пред публика.

Силвия избра да рисува върху текстил една от любимите си теми, а именно птиците. Шала с паун, предизвика вниманието на нежната част от публиката. През изминалите два дни посетителите на галерията имаха възможност да се насладят на уменията на още няколко автори. Григор Велев се представи с маслени бои в неговата сюрреалистична живопис. Жорж Сопаджиев представи колажна техника с акрил. Тони Кондев завърши една от изумителните си рисунки. Омана Кацарса показа калиграфско изкуство, а Иван Кашлаков демонстрира маслената си техника. Сергей Беляев също демонстрира уменията си в живописта. Здравка Русева от Банско рисува върху стъкло.

Творческо настроение, приятни срещи, джаз и прекрасната колекция на галерията от български и чужди автори в International Art Bansko, създадоха прекрасна атмосфера. Зрителите и ценителите на изкуството в града останаха очаровани. Очаквайте следващото издание на Арт Базар Банско следващата година през август.

Pin It on Pinterest

Share This