Изложба в Бизнес Парк София
Подготовка за изложбата в Бизнес Парк София.

През месец май 2019 се състоя поредната културна инициатива на столичен район „Младост“.

В сграда 10 на Бизнес парк София беше подредена експозиция от картини, рисувани от младите художници, живеещи и творящи на територията на района.

За пореден път бе изграден един своеобразен мост между изкуството и бизнеса в една от най-интересните сгради в бизнес парка, която още с външния си вид дава заявка, че е отворена към модерна и колоритната естетика. Цветовете дават усещане, както за приемственост с изкуството така и за позитивна и ведра обстановка, която зарежда служителите и гостите на сградата.

Изложбата беше открита в навечерието на 24 май и беше част от тържествата, организирани по повод светлия празник. Представителите на общината изказаха благодарност към Бизнес Парк София, в лицето на маркетинг мениджърът на Парка г-жа Екатерина Радева, за пълната ѝ подкрепа по организацията на изложбата, за съдействието и предоставената възможност за изява на младите художници.

Откриването на изложбата, на която присъстваха, както представители на общината и Бизнес Парк София така и самите автори и техните гости, бе направено от г-н Николай Енчев – главен експерт „Култура“ в отдел „Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт“ в СО район „Младост“. В официалното си слово той изтъкна активността на авторите и им пожела да не губят никога цветността на мислите си и да работят с четката, създавайки красиви и позитивни творби, заредени с вдъхновение.

Под прекрасния стъклен покрив във фоайето на атрактивната сграда бяха подредени произведенията на художниците: Ивета Пейчева, Калина Тонева, Лилия Васева, Мария Грозева, Мила Драгиева, Силвия Павлова, Стела Стоева и Юлиян Пейчев.

Бизнес Парк София - художествена изложба
Изложба на столичен район Младост в Бизнес Парк София

Силвия Павлова участва в тази изложба с две свои живописни картини – пейзажи рисувани специално за изложбата – „Приказка за очакването“ и „Към сърцето на Земята“. Платната са с размери 60/60см създадени с маслени бои и текстил в типичния за Силвия колорит.

„Щастлива съм, че работите ми предизвикаха интерес сред тази бизнес среда. Получих обаждания, похвали и пожелания за още нови и „живи“ картини. Радвам се, че най – големият бизнес комплекс известен със своите съвременни технологични решения, модерни телекомуникации и прекрасно поддържана паркова част, любима на живущите в нашия район и нашата община си подавът ръка за да се случат тези чудесни инициативи, от които ние, авторите се чувстваме по – уважени и подкрепени да се развиваме.“ – сподели Силвия, която участва за втори път в такава инициатива в това пространство.

Изложбата приключва на 27 май.