Нова художествена изложба на артистите от район „Младост“, част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г., се откри на 22 ноември в Зала „България“.

Изложбата е експонирана в партер фоайето на Софийска филхармония до 11 декември.

Свои картини представиха художниците: Александър Телалим, Божидар Димитров, Валя Телалим, Иван Милев, Иван Нинов, Ивета Пейчева, Искра Власева, Калина Тонева, Кирил Харалампиев, Лилия Васева, Людмила Поптошева, Малина Кочева, Мария Грозева, Мила Драгиева, Николай Енчев, Сашо Младенов, Силвия Павлова, Симеон Кръстев, Стела Стоева и Юлиян Пейчев.

Изложбата откриха представителя на галерията Цена Бояджиева и арх. Румен Русев – временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“.

Изложба с участието на Силвия Павлова
Силвия Павлова пред платната, с които участва в шеста годишна изложба на район „Младост“ 2018

Силвия участва в тази изложба с най – новите си живописни фигури и пейзажът „Медитативно“ представен за първи път през април същата година в нейна самостоятелна изложба в София.

„Радвам се на интересът, който предизвикват новите ми фигуративни платна в публиката. За мен е изключително любопитно да развия линията, която съм задала в последните си няколко картини. Имам идеи за нови цветни композиции и продължавам да работя по тях. Прекрасно е, че продължава инициативата да се събираме в тези общи изложби, да поддържаме връзката между колегите и да изграждаме и допълваме културното лице на района в който живеем.“ – споделя Силвия за участието си в тази изява.

колаж от откриване на изложба 2018
Официално откриване на шестата годишна изложба на художниците от район „Младост“ в зала „България“