Размери: 40х35см. Техника: маслени бои и текстил върху платно / 2012

Заглавието на тази картина е взето от една моя много любима случка. През 2012г. г-жа Божура Кацарова уредник на галерия „Джамията“ в Дупница ме покани да направя самостоятелна изложба. Запленена от нейния ентусиазъм да покаже на публиката в Дупница всичко, с което се занимавам аз изложих наистина всичко. Просторното пространство на джамията приюти живописните ми платна, копринените ми шалове и картини, модни скици и авторски дизайнерски поли. На откриването г-жа Кацарова покани едни невероятни момченца, които изтупани в бели ризи и черни панталони изпяха няколко български и руски песни за публиката. Тъй като беше доста студено в залата, не можах да се облека така както исках за официалната част, затова облякох всичко, с което разполагах. Така се получи доста шантава визуално комбинация, в която се чувствах доста удобно.

Така се случи, че в старанието си да популяризира изявата ми цялата преса на региона се беше ангажирала със събитието. Първо излязоха материали, че изложбата предстои, а после интервюта и резюмета след като се случи. Благодарна съм за цялото отразяване на всички и най- вече на Божура, която не пести сили и ентусиазъм да провокира и да налага отношение към изкуството в региона. Изложбата се радвала на доста голям интерес, имаше откупки и голям брои посетители. Имаше публикувани снимки от откриването на мен и Божура и двете шарени като райски птици. Пресата беше наблегнала на модните ми изяви и голямата награда на национален конкурс, която спечелих в раздел „Висша и Авангардна мода“.

Един ден минах в интернет през сайтовете отразили събитието и се зачетох в коментарите. Под една статия прочетох коментар на дама от града, която общо взето беше написала следното: Райе + Каре + Флорален мотив – това не е мода, това е кич! Страхотно ме развесели това изказване, смях се много.  От тогава си позволявам да цитирам дамата в интервюта, които давам свързани с разбирането за мода, стил и естетика.