През ноември и декември в Резиденцията на Американския посланик в София е представена изложбата Colors and Lines – експресивни пейзажи на Силвия Павлова и пластика на Тихомир Тодоров. Двамата автори са представени от галерия International Art Bansko.

В изискания дом на американския посланик и съпругата му в София се състоя официалното откриване на изложбата, на което присъстваха видни личности от интелектуалния елит, журналисти, лекари, художници, дипломати. Събитието уважиха и представители на община Младост, която обръща особено внимание на дейностите в сферата на културата.

Никол Симънс

Никол Шарън Симънс – съпругата на посланик Ерик Рубин, откри изложбата като представи двамата автори и галерията, заслужили нейното внимание. Тихомир Тодоров разкри завидните си умения в работата с тел, като демонстрира създаването на една творба пред очите на домакините и гостите. Техниката на Силвия беше илюстрирана с дигитална презентация на кадри от различни етапи в процеса на създаване на творбите ѝ, творческата атмосфера и детайлни изображения на текстила в платната. В изложбата тя представя 14 живописни произведения, сред които картини от изложбите в Италия и Австрия, през същата година, които до сега не бяха показвани в България, както и няколко пейзажа в големи размери, създадени специално за случая.

“ Г-жа Симънс има прекрасно отношение и явно е впечатлена от красотата на българската земя, защото желанието ѝ бе да направим изложба свързана с България и нейната прекрасна природа. Изключително съм щастлива, че имам възможност да представя работата си пред такава публика.“ – сподели Силвия, а според Евелина Бутцбах – собственик на галерия International Art Bansko се получи един изключително сполучлив вернисаж. “ Комбинацията между ярките багри на Силви и линиите от тел на Тихомир се вписа прекрасно в изключително лъчезарната, трептяща и същевременно уютната обстановка на американската резиденция, където всеки се чувстваше просто чудесно! Американските посланици Ерик Рубин и Никол Симънс са едни много сърдечни домакини, които  намериха време за всеки гост на вернисажа, а великолепните творби на двамата автори очароваха публиката.“- казва тя.

Изложбата ще остане в уютното и елегантно пространство на резиденцията до 08 януари 2018. Достъпът е ограничен.