плакат за изложба на Силвия Павлова„Упоен от динамичното ежедневие, в което живееш, готов да си тръгнеш преди да си дошъл, желаещ невъзможното, заради идеята, че няма да го получиш. Ти все пак избра да бъдеш тук на място, където Сюрреализъм и Сецесион си подадоха ръка в една динамична експозиция – откровение на художничката Силвия Павлова.

”Дневникът на Ева” е изложба за сътворението, пътя ни един към друг и портите на съзнанието, които често остават затворени. Тя разкрива част от естетиката на новото време, стремежа и смелостта на младия човек да бъде такъв, какъвто се вижда в мечтите си.

Това е изложба за Началото, от което често се страхуваме, но и нетърпеливо очакваме, възнамерените неща и радостта от любимия човек. За смелостта да дадеш без да очакваш да получиш, за всички онези трепетни моменти, с които рисува сърцето ти, когато обича.

Почерпила сила от Дървото на живота, което извива  клони в бурен танц, опиянено, че не е само. Пресякла времевите граници, търсеща Контакт тук е  Истината, която  е гола и кокетно е полегнала в ложето си от цветя, намигайки закачливо на Времето. Красива и прелъстителна това е съвременната целеустремена жена готова да обърне гръб на миналото, да победи настоящето и да сънува бъдещето.

Обединени от различни знакови системи и единични маркирани пространства, който градят общото цяло платната вкарват теб наблюдателя в неописуема съзерцателност. Ритмични и чувствени те задават въпроси и дават отговори. Поели частица История, за да я превърнат в Съвременна митология носеща духа на съзиданието.

Картините на Силвия Павлова са стихиен колорит облечен в силни цветове, материя и мисъл, един необичаен поглед върху обичайните неща, Eдна галерия от образи, който затвърждават усещането, че само сред другите ние сме самите себе си.“

Виржиния Николова/ изложба живопис “ Дневникът на Ева“ в галерия „Триадис“

живописни платна на Силвия Павлова от 2002