Силвия рисуваАрт Базар Банско 2017 се провежда за втори път в града през август. Организатор е най – голямата частна галерия в региона International Art Bansko, която е разположена централния площад и е притегателен център за жителите и най – интернационалните гости на града и провеждащия се по това време Джаз Фестивал.

Тази година идеята на собствениците на галерията Йорг и Евелина Бутцбах бе да представят художниците, с които работят в творческа светлина пред публика.

Силвия избра да рисува върху текстил една от любимите си теми, а именно птиците. Шала с паун, предизвика вниманието на нежната част от публиката. През изминалите два дни посетителите на галерията имаха възможност да се насладят на уменията на още няколко автори: Григор Велев се представи с маслени бои в неговата сюрреалистична живопис, Жорж Сопаджиев представи колажна техника с акрил, Тони Кондев завърши една от изумителните си рисунки, Омана Кацарса показа калиграфско изкуство, а Иван Кашлаков демонстрира маслената си техника, Сергей Беляев също демонстрира уменията си в живописта, а Здравка Русева от Банско рисува върху стъкло.

Творческо настроение, приятни срещи, джаз и прекрасната колекция на галерията от български и чужди автори, която непрекъснато се развива в двуетажното пространство на International Art Bansko, създадоха прекрасна атмосфера и зрителите и ценителите на изкуството в града останаха очаровани. Очаквайте следващото издание на фестивала другата година през август.

колаж от снимки