женско тяло
Сънища III

През юни и юли жителите и гостите на австрийската столица имаха възможност да се насладят на новата самостоятелна живописна изложба на Силвия Павлова. Осемнадесет платна бяха представени за втора година от галерия Viva Art / Виена, повечето, от които рисувани специално за тази изява през пролетните месеци. Техниката отново е колаж – маслени бои и текстил върху платно. Форматите са увеличени. Цветовете са ярки и гамата е богата, което е отличително в творчеството на Силвия. Относно темите, авторът продължава да развива линията на Изтока, примесен с африкански елементи. Колекцията е разделена образно на три – пейзажи, портрети и голи тела в композиции с абстрактни елементи.

Основния символ, който се загатва в платната е рибата и нейната естествена и неестествена среда. Рибата, като символ на плодородие и изобилие е използвана в интересно сравнение с голото женско тяло. Древните китайци са смятали, че рибата е символ и на еротичните удоволствия, което отново кореспондира с голите фигури в платната на Силвия.

Пейзажите в тази изложба са големи с изявена дълбочина. „В какво се превръщат мечтите“ е ключовият сред тях, той се откроява със своят размер и състоянието на природата и човекът загледан в безкрайността. Разбира се вдъхновението е идва от един от най – романтичните филми на Холивуд със същото заглавие, в който мъжът мечтае да срещне любимата отново.

Картините ще могат да бъдат разгледани до 03 юли. Част от платната, ще бъдат показани в изложба в София през октомври.

 

колаж
Картини от 2017г.