АРТ БАЗАР – Банско се провежда за първи път тази година. Организатор на колективната изложба на български творци е галерия INTERNATIONAL ART BANSKO. От 11 до 13 август жителите и гостите на града ще имат възможност да се насладят на произведения от изящните и приложни изкуства и да се запознаят с авторите им, които идват от различни градове на страната. Изложбата предлага разнообразие от стилове и колорит и възможност за директен контакт с творците. Просторното и приятно разчупено пространство на галерията създава чудесна приятелска атмосфера за творчески разговори.

Галерия INTERNATIONAL ART BANSKO отваря врати на 01 януари 2016 година. Собствениците Евелина и Йорг Бутцбах се преместват в Банско след успешни кариери като мениджъри на големи компании в западна Европа. Изкуството е тяхната страст. Те са колекционери, които вярват, че изкуството е инструмента, чрез който се докосваш до нечия душа, и че макар и всеки човек да притежава творчески потенциал, не всеки е способен да изрази емоциите си върху платното. Мисията им е да популяризират творческото въображение. Галерията представя съвременно изкуство на утвърдени и млади творци от цял свят.

Арт Базар - Банско

Силвия Павлова е един от участниците тази година. За първи път в Банско представя шест свои платна с техника маслени бои и текстил, сред които е новата и картината „Пълнени тиквички” представляваща източен воден пазар. Изложбата можете да разгледате до 13 август събота – 21:00 часа.