пред картинитеНа 26 май в сграда 10 на Бизнес Парк София се откри поредната колективна, живописна изложба на художниците от Столичен район Младост. Изложбата е част от културните дейности, с които общината чества тази година своя традиционен празник. Сграда 10 е определено интересно пространство и креативно решение за изграждане на мост между изкуството и бизнеса. С естествена светлина и елегантен дизайн фоайето на една от най – представителните сгради в Бизнес Парк София се превърна в истинска изложбена зала. На чаша вино гостите и служителите можаха да се насладят на едно чудесно представяне на изкуство.

Мероприятието беше открито от Николай Енчев – главен експерт „култура“ в отдел „ОСДЗКС“ на районната администрация на „Младост” и кмета на общината Д-р Цвета Авджиева , която сподели: „Мога с гордост да заявя, че нашите творци са на много високо ниво и с истински професионализъм пресъздават собствените си идеи на бялото платно. С изложбата днес поставяме едно цветно и живописно начало на серията от събития по случай празника на Младост“ и им благодари за това, че развиват толкова успешно културната среда в района. От своя страна пък творците благодариха на общината за подкрепата, отношението и предоставените възможности за излагане на тяхното творчество.

Свои произведения представиха авторите: Людмила Поптошева, Андрей Даниел, Симеон Кръстев, Силвия Павлова, Искра Власева, Иван Милев, Сашо Младенов, Александър Телалим, Калина Тонева, Иван Нинов, Никола Колев, Божидар Димитров, Юлиян Пейчев и Николай Енчев.

Силвия Павлова представи картините „Портал“ и Чаках те“. Изложбата може да бъде разгледана до 10.06. в сграда 10 на Бизнес Парк София в кв. ‘Младост“

изложба и бизнес