Столична община район „Младост“ и галерия „Сердика“ представят втората за тази година колективна изложба на художниците, живеещи и творящи на територията на района. Коледната изложба беше открита официално от Николай Енчев- главен експерт „култура“ в отдел „ОСДЗКС“ на районната администрация и д-р Цвета Авджиева – Кмет на район „Младост“ на 10.12.2015г. Бяха представени избрани творби на художниците Андрей Даниел, Иван Милев, Людмила Поптошева, Николай Енчев, Симеон Кръстев, Силвия Павлова, Сашо Младенов, Александър Телалим, Анастасия Минева, Ясен Прахов. За първи път в развиващата се инициатива на общината, да представя и подкрепя творците, са изложени и пластика на скулптура Никола Колев и графика на Таня Колева, автори с богат творчески опит.

Галерия „Сердика“ е едно от новите културни пространства в София. Намира се в обновената зона на Женския пазар и първото впечатление, което оставя в посетителите си е, че това е едно елегантно и професионално оборудвано пространство. Екипът на галерията говори за нея като за ново духовно пространство в сърцето на стара София. Амбицията им е да превърнат тази емблематична за жителите и гостите на столицата част в средище на динамичен културен живот.   Представят, както автори на класическата живопис и скулптура, така и на модерното, новаторско изкуство. Своето място ще намерят и младите таланти, обещава екипът на галерията.

DSC_0045  DSC_00605 DSC_01065

Силвия Павлова представя в тази изложба три свои работи рисувани пред 2015 година. Картините бяха изложени първо пред публика през октомври тази година в самостоятелната изложба на художничката “ Предсказания и залези“ в галерия „Възраждане“ в Пловдив. Това е първото излагане на картините в София и публиката ще може да ги види до 06.01.2016 в рамките на настоящата изложба. Платната са изпълнени в типичната за Силвия техника маслени бои и текстил върху платно. В картините: „Първата“, Дъщерята на рибаря“ и „Животът не е сън“ е развит изцяло женския образ посредством ярки цветни сегменти, декоративни плетеници и детайли напомнящи Изтока и Африка. Авторът продължава да развива работата си в посоката на еклектика и създаването на букети от интернационални внушения от цялата Земя.

serdika_kolage