Сейфетин Шекеров – Сефо изложи свои бронзови пластики в пространството на TOWERS Gallery в Софарма Бизнес Център в София.  Известния скулптор беше поканен да се включи в тази изява от  Теодора Проданова, която представя живописните си платна.

В навечерието на последния  ден на април, двамата автори приветстваха своите близки, приятели и гости на официалното откриване на тяхната обща изложба. Организаторите се бяха погрижили за комфорта на гостите заедно със своите партньори от винарска изба TODOROFF, доказали с годините отношението си към изкуството и творческите изяви.

Изложбата предизвика интерес и журналисти и галеристи уважиха събитието.

Сейфетин Шекеров е роден в град Сливен. В родния си град завършва Художествената гимназия и после „Скулптура” в НХА в София, в класа на проф. Емил Попов. Сейфетин е съавтор е на статуетката на телевизионната награда „Златна антена” и автор на няколко монументални скулптури в Сливен (в хотел „Империя”), Девин (в хотел „Орфей”, София и Ловеч. Има много самостоятелни изложби в София, Сливен, Пловдив, Бургас, Ямбол, Будапеща, Виена, Братислава, Истанбул, Анкара и др. През 2009г. прави изложба в българското посолство в Кувейт.

В TOWERS Gallery представя някои от своите малки пластики на коне, бикове, риби, както и няколко фигури.

Теодора Проданова е родена в София. Завършила е ВИАС. С живопис се занимава от 15 години. Има една самостоятелна изложба в галерия „Еделвайс” и участия в няколко колективни. Според нея въпросът за стила на рисуване сковава и поставя граници, а промяната е съществен елемент от процеса на развитие. За творчеството си тя споделя: “ Рисувам различни по характер картини, в които изследвам въздействието на конкретни или абстракти форми. Искам в творбите ми да има както изяснени, действителни образи, така и загатнати, недоизказани свободни петна и рисунки, които да предизвикват въображението. Работя с форми, цветове и пространства в духа на свободната изразност за да постигна импулсивни и витални картини, освобождаващи подсъзнанието.“

Изложбата е отворена за посетители до 22 май включително. работното време на галерията е всеки делничен ден от 10:00 до 19:00. Точният ѝ адрес е ул.“Лъчезар Станчев“ 5 до КАТ.