Най- новият културен проект на НДК през 2015 година е “САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ”. Проектът е посветен на визуалните изкуства и ще бъде първия по рода си в България. Провежда се от 23 до 27 април. Частни и общински галерии вземат участие в това знаково за столицата събитие. Големите български художници – класици и други имена на активни български автори са представени от общинските художествени галерии на Варна, Пловдив, Пазарджик и Сливен и разбира се Съюза на Българските Художници. Софийските галерии се представят достойно в първото издание на салона с живопис, акварел, графики, рисунки и фотографии.

Националният дворец на културата”, се оказа оазиса сред градската суета, в  който ценителите на българското изкуство могат да се насладят на благотворното влияние което оказва то, на всеки, който отвори сетивата и сърцето си.

Директорът на НДК, Мирослав Боршош и новия екип на НДК споделят, че тази мащабна среща на хората на изобразителното изкуство, дава възможност за обмяна на опит и бъдещи творчески контакти, разширяване на възможностите за развитие и мобилност на творците, за откриване на нови сцени и хоризонти за работа и вдъхновение.

Като част от мащабния проект е изложбата на Георги Божилов – Слона в мраморно фоайе. Елегантно подредените платна представят периодите на автора през годините на активно творчество до достигането на чистата форма на абстракцията. Експозицията е допълнена с постоянна прожекция на видео материал, в който зрителите могат да се запознаят индиректно с един от най- значимите художници от близкото минало, с възгледите му за живота и изкуството, с творческата му среда, с хората около него, с Катя Паскалева, чиито портрет е един от бисерите в изложбата.

За тези от вас, които не знаят къде се намира Зала 6, става дума за входа на НДК от към моста на влюбените, входът, който беше затворен от доста време.