КОЛЕДЕН ПОДАРЪК е новата инициатива на един от успешните арт фестивали за изкуство в София PART OF HEART. В това издание организаторите подбраха изключителни автори, работещи в сферата на приложните изкуства, което се оказа абсолютно подходящо за предстоящите коледни празници.

В галерия SUSPACIOUS – ул.”6-ти Септември” № 13 – София, жителите и гостите на столицата имаха възможност да разгледат произведенията на 19, 20 и 21 декември. Сред гостите на фестивала бе и Омбудсмана на Републиката Константин Пенчев.

Организаторите на фестивала споделят: „PART OF HEART е фестивал, вдъхновен от древната легенда, според която, някога хората били ангели с по едно крило. Всеки намирал своята половина и така те политали заедно. Но злото им завидяло и разделило летящите хора.
Оттогава те търсят своята крилата половина, за да могат отново да полетят на крилете на щастието.
Основната идея на фестивала е да обедини и срещне хората с артистите. Човекът, който създава и човекът, който оценява. Само така щастието е завършено. Изкуството не е самоцелно. То е, за да достига до хората, а когато това се случи, удовлетворението е взаимно.”

Силвия Павлова бе един от участниците, която представи ръчно рисуваните си копринени шалове, копринени картини и специално създадени за фестивала пачуърк шалове за предстоящия зимен и пролетен сезон. Шаловете са изработени от различни материи, приятни на допир, кафифе, памук, коприна. Авторката беше подготвила тези аксесоари съобразени с различните вкусове на клиентите, от спортни модели, през графични десени, контрастни пънк неща, гами подходящи за дами над 50, млечно бели, шампанско и какао гарнирани с дантела. Шаловете се отличаваха с  оригинални елементи, допълнително прикачени или апликирани текстилни цветя, дървени маниста, връзки и копчета, които позволяват притежателите им да експериментират с начините на връзване. Хастарите на всеки шал бяха съобразени със съответната гама.

Фестивалът получи очаквания от организаторите успех и те продължават напред със следващите издания.