Участие на Силвия Павлова в изложба във Флоренция

Jul 31, 2018

В края на юни и в началото юли 2018 се проведе обща изложба със заглавие Visonario във Флоренция, Италия. В нея взеха участие италиански и международни артисти. Те представиха своето изкуство в частната галерия Merlino, която се намира в центъра на града. Разчупеното пространство представи голям брой произведения живопис и скулптура на около 80 автори. Изложбата беше открита с коктейл. На този коктейл присъстваха гости и жители на Флоренция с отношение към новото изкуство и културния обмен.

Силвия прие поканата на екипа на ArtExpertise да представи в тази изложба две свои произведения от фигуративната живопис, а именно платната от темата “Сънища”.

Maria Grazia Decubellis е част от екипа на ArtExpertise и Galleria Merlino. Тя сподели след края на изложбата, че интереса към работата на Силвия Павлова по време на изложбата е бил доста осезаем. Публиката е оценила техниката, която художничката използва като такава, каквато до сега не е представяна в техните изложби. Нарича нейното фигуративно творчество “иновативно” и има интерес за съвместна работа и в бъдеще.

Силвия казва: “Първо за мен е важно точно тези фигуративни платна да излязат извън пределите на нашата страна, тъй като те първоначално бяха създадени с идеята и ориентацията към външния пазар. Второ – вълнувам се от възможността да представя картините си в град като Флоренция, източник на толкова история, култура и класа. През октомври имам покана от екипа на ArtExpertise да се включа в още три изложби в Милано и Флоренция. Радвам се, че работата ми беше оценена. Очаквам с нетърпение следващите изложби, както и да се запозная лично с екипа.”

 

Pin It on Pinterest

Share This