Изложба Colors and Lines в резиденцията на американския посланик

Dec 4, 2017

През ноември и декември в резиденцията на американския посланик в София е представена изложба Colors and Lines – експресивни пейзажи на Силвия Павлова и пластика на Тихомир Тодоров. Двамата автори са представени от галерия International Art Bansko.

Откриването

В изискания дом на американския посланик и съпругата му в София се състоя официалното откриване на изложбата. На него присъстваха видни личности от интелектуалния елит, журналисти, лекари и дипломати. Събитието уважиха и представители на община Младост, която обръща особено внимание на дейностите в сферата на културата.

Никол Шарън Симънс – съпругата на посланик Ерик Рубин, откри изложбата като представи двамата автори и галерията, заслужили нейното внимание. Тихомир Тодоров разкри завидните си умения в работата с тел, като демонстрира създаването на една творба пред очите на домакините и гостите. Техниката на Силвия беше илюстрирана с дигитална презентация. Представени бяха кадри от различни етапи в процеса на създаване на творбите ѝ, творческата атмосфера и детайлни изображения на текстила в платната. В изложбата тя представя 14 живописни произведения. Сред тях имаше картини от изложбите в Италия и Австрия, състояли се през същата година. Тези картини до сега не бяха показвани в България. Преди всичко тя представи и няколко пейзажа в големи размери, създадени специално за случая.

Участниците за изложбата

” Г-жа Симънс има прекрасно отношение и явно е впечатлена от красотата на българската земя, защото желанието ѝ бе да направим изложба свързана с прекрасната природа на България. Изключително съм щастлива, че имам възможност да представя работата си пред такава публика.” – сподели Силвия, а според Евелина Бутцбах – собственик на галерия International Art Bansko се получи един изключително сполучлив вернисаж. ” Комбинацията между ярките багри на Силви и линиите от тел на Тихомир се вписа прекрасно в изключително елегантна и същевременно уютната обстановка на американската резиденция. Тук всеки се чувстваше просто чудесно! Американските посланици Ерик Рубин и Никол Симънс са много сърдечни домакини. Те намериха време за всеки гост на вернисажа, а междувременно великолепните творби на двамата автори очароваха публиката.”- казва тя.

Тази изложба в резиденцията на американския посланик ще остане в уютното и елегантно пространство на резиденцията до 08 януари 2018. Достъпът е ограничен.

Pin It on Pinterest

Share This