Изложба на млади художници от район “Младост”

May 27, 2019

През месец май 2019 се състоя поредната изложба на млади художници от район “Младост”

В сграда 10 на Бизнес парк София беше подредена експозиция от картини, рисувани от младите художници, живеещи и творящи в района. В резултат на това за пореден път бе изграден един своеобразен мост между изкуството и бизнеса. Това се случи в една от най-интересните сгради в бизнес парка. Тя, още с външния си вид, дава заявка, че е отворена към модерна и колоритната естетика. Служителите и гостите на сградата се зареждат с енергия, защото цветовете ѝ дават усещане за позитивна обстановка и връзка с изкуството.

Изложбата беше открита в навечерието на 24 май и беше част от тържествата, организирани по повод светлия празник. Представителите на общината изказаха благодарност към Бизнес Парк София, в лицето на маркетинг мениджърът г-жа Екатерина Радева.  Възможността за изява на младите художници и организацията на изложбата беше на ниво, защото получи пълната ѝ подкрепа.

Откриването на тази изложба на млади художници от район “Младост”, бе направено от г-н Николай Енчев. Той е главен експерт „Култура“ в отдел „Образование, социални дейности, здравеопазване, култура и спорт“ в СО район „Младост“. На събитието присъстваха, както представители на общината и Бизнес Парк София така и самите автори и техните гости. В официалното си слово Енчев изтъкна преди всичко активността на авторите. Освен това те получиха и най-важното пожелание да не губят никога цветността на мислите си и да работят с четката, заредени с вдъхновение.

Под модерния стъклен покрив във фоайето на атрактивната сграда бяха подредени произведенията на художниците: Ивета Пейчева, Калина Тонева, Лилия Васева, Мария Грозева, Мила Драгиева, Силвия Павлова, Стела Стоева и Юлиян Пейчев.

Участието на Силвия Павлова в тази изложба

Силвия Павлова участва с две свои живописни картини. Пейзажите рисувани специално за изложбата – “Приказка за очакването” и “Към сърцето на Земята”. Платната са с размери 60/60см създадени с маслени бои и текстил в типичния за Силвия колорит.

“Щастлива съм, че работите ми предизвикаха интерес сред тази бизнес среда, защото получих обаждания и похвали, и пожелания за още нови и “живи” картини. Радвам се, че най – големият бизнес комплекс известен със своите съвременни технологични решения, модерни телекомуникации и прекрасно поддържана паркова част, си подавът ръка за да се случат тези чудесни инициативи. Със сигурност така, ние, авторите се чувстваме по – уважени и подкрепени да се развиваме.” – сподели в заключение Силвия, която участва за втори път в инициатива в това пространство.

Изложбата приключва на 27 май.

Pin It on Pinterest

Share This