Изложба и уъркшоп по рисуване върху коприна

May 22, 2022

На 19 май Силвия Павлова представи своя изложба и уъркшоп. Тя показа копринени картини и направи уъркшоп по рисуване върху коприна. Демонстрацията се случи в столичния квартал Младост по покана на община Младост. Събитието беше част от културната програма по случай националния празник 24 май и беше официално открито от Николай Енчев – началник отдел Образование, Социални Дейности, Култура и Спорт.

В обновеното пространство на центъра за семейно консултиране в Младост 1А се събраха ценители на изкуството, гости на художничката, както и ученици от музикална и паралелка по изобразително изкуство. Силвия разказа за своя двайсет годишен опит с рисуването от коприна. Тя разкри възможностите на техниката върху копринен шал, опънат на дървена подрамка. Желаещи да се включат в творческия процес не липсваха. Децата изпробваха приспособленията за рисуване и развихриха своята фантазия, вдъхновени от картините и усещането при допира с естествената коприна.

“Няма нищо по-хубаво от детския порив за създаване на красота. Ако мога да запаля изкрата на творчеството в поне едно дете, ще бъда щастлива”! – казва Силвия

Картините

Копринените картини, които бяха изложени в добре организираното пространство на центъра, бяха рисувани за събитието. Освен традиционния квадратен формат на копринените картини на Силвия, тя беше подготвила и няколко в по-големи формати, където ефектите на техниката и детайлите бяха по-ефектни и направиха изложбата вълнуваща. Сюжетите и темите на картините бяха свързани с природата, старите български къщи, морето, очакването, залезите и обичта.

Някои от тях можете да видите в КОПРИНЕНИ КАРТИНИ в раздел “Подаръци” в сайта.

 

Pin It on Pinterest

Share This