Изкуствоведите говорят

Как изкуствоведи и куратори виждат таланта на Силвия Павлова. Тук можете да прочетете есета инспирирани от творчеството на художничката. Потопете се в света на твореца през техните очи.

Елка Няголова за Силвия Павлова в списание Знаци

Елка Няголова за Силвия Павлова в списание Знаци

Пейзажната живопис на Силвия Павлова разкрива шепота и духовните знаци на българската пръст. Едновременно с това, носи и космогонията на Рьориховата философия, идваща от далечния или птичи поглед към изображението… Детайлите са обрани и скрити, оставени са условните силуети и внушения. Картина след картина, а не ни напуска усещането, че това е една иреална живопис.

Мария Русева – Двойна фантазия

Мария Русева – Двойна фантазия

Нишката, която свързва баща и дъщеря в тази двойна изложба, е в безкрайната приказка, където и двамата плават-всеки със своя свят. И двамата – естествени и наивни като всички артисти! Пред нас е тържеството на една Двойна фантазия и радостта, че можем да сме съпричастни!!! Значи сме живи! Да бъдем колкото е възможно по-добри и по-малко да се страхуваме от смъртта, докато съзерцаваме картините на Силвия и Стоян Павлови.

Дневникът на Ева от Виржиния Николова

Дневникът на Ева от Виржиния Николова

„Упоен от динамичното ежедневие, в което живееш, готов да си тръгнеш преди да си дошъл, желаещ невъзможното, заради идеята, че няма да го получиш. Ти все пак избра да бъдеш тук на място, където Сюрреализъм и Сецесион си подадоха ръка в една динамична експозиция – откровение на художничката Силвия Павлова.

Красимира Алексиева – Експанзията на цветовете

Красимира Алексиева – Експанзията на цветовете

„Сред младите софийски автори Силвия Павлова стои като скъпо екзотично цвете. Още с първите си изяви тя впечатляващо наложи своя строго характерен фигуратив. Една дълбинна еротика и поетика неуловимо, но сигурно плете невидима мрежа около зрителя и е невъзможно да останеш индиферентен пред феминисткия огнен копнеж на тези картини. В пищната джунгла на цветовете човек губи контрол над сдържаността и златната среда – и вакханалията на възможно най-силните и контрастни тонове създава мощно електрическо поле.

Pin It on Pinterest

Share This