Ателието

Тук можете да надникнете в творческата атмосфера в ателието на художничката Силвия Павлова през кадрите на фотографа Катя Попова. Силвия Павлова работи и живее в София – градът, в който е родена през 1979 година. Тя не прави срещи с клиентите си там, където твори. Ако искате да разгледате наличните и картини, можете да го направите с педварителна уговорка в шоурум на нейните партньори от Integrated Artists, с които работи.
Техниката,  която авторката използва е колажна. Произведението се създава в следната последователност.

Първо – Силвия използва платна, произведени от Алфа Комерс – Велинград, с универсален грунд. Също така фирмата произвежда и платна изработени по стара, уникална класическа технология – ръчно грундирани на туткалена основа.

Второ – Рисунка с молив върху платното с която се прави предварителната композиция на бъдещата картина.

Трето – Избира подходящата форма и десен на текстила, с който работи / състава на плата е най – различен. Използва естествени и изкуствени материи, дантела, трико/ се залепва с подходящо висококачествено лепило.

Четвърто – Когато текстила е фиксиран за платното започва работата с маслените бои. Боите, които Силвия използва са разнообразни италиански, френски, руски и български марки.

В тази страница “Ателието” можете да видите рисунки, които завинаги са останали под боите в картините на автора. Ще видите и скици с молив, въглен и креда правени през периода на обучение.

Pin It on Pinterest

Share This